Само четири нови случая на КОВИД-19 в Русенско за последните 24 часа

0
До момента в областта са извършени 34311 имунизации, като повторна доза са получили 13771 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил
До момента в областта са извършени 34311 имунизации, като повторна доза са получили 13771 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил

Четири нови случая на КОВИД-19 са установени в област Русе за изминалото денонощие

 Три от тях са от община Русе, а един е от Иваново. В населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Сливо поле и Ценово няма заболели през вчерашния ден. За последните 24 часа няма и оздравели в региона. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14140, а преболедувалите остават 12910. Активните случаи са 352.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 120, като 33-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 163, от които петнайсет са за интензивни грижи. При необходимост този капацитет може да се увеличава. През вчерашния ден няма починали от коронавирусна инфекция.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че въпреки малкия брой нови случаи за последното денонощие област Русе е на трето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа девети области са без заразени с коронавирусна инфекция. Това са Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана и София.

До момента в областта са извършени 34311 имунизации, като повторна доза са получили 13771 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари