50 нови случая на КОВИД-19 в Русе за денонощието

0
На болнично лечение към момента в областта се намират 214 души, като 46 от тях са в реанимация
На болнично лечение към момента в областта се намират 214 души, като 46 от тях са в реанимация

Повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 са установени през последните 24 часа в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция

Новите случаи са 50, а излекуваните са 55.

33-ма от заболелите са от община Русе, деветима са от Бяла, трима от Сливо поле, двама от Иваново, както и по един от Борово, Две могили и Ценово. Починали са една жена и един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Активните случаи са 790, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 399, а преболедувалите са 14 563. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 13-ото място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Ловеч – 21.

На болнично лечение към момента в областта се намират 214 души, като 46 от тях са в реанимация. Свободните легла са 110, от които интензивните са 15.

До момента в областта са извършени 70 177 имунизации, като повторна доза са получили 35 435 лица.

Припомняме, че днес са предвидени да работят два имунизационни пункта, като и в двата няма да е необходимо предварително записване на час. Всеки, желаещ, ще може да се имунизира срещу Covid-19 от 14.00 до 18.00 часа в Университетска болница „Канев“, както и от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“.

Ваксините, които ще се прилагат в лечебното заведение в Бяла са на „Пфайзер“, „Модерна“ „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, а в УМБАЛ „Канев“ ще бъдат осигурени ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари