268 нови случаи на КОВИД-19 в Русенско за денонощие

0
Сред заболелите за последните 24 часа има 26 деца в училищна възраст и едно в предучилищна.
Сред заболелите за последните 24 часа има 26 деца в училищна възраст и едно в предучилищна. Снимка: Dunavmost, архив

На фона на новия рекорд от заболели с Ковид-19 в страната – 12 399 души само за ден, то в област Русе новите случаи са отново над 250

Този път те са 268, което е с 26 по-малко от миналия вторник, когато беше отчетен най-високият брой заразени с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията. Сред заболелите за последните 24 часа има 26 деца в училищна възраст и едно в предучилищна.

Най-много заразени са регистрирани в община Русе – 215. 26 нови случая има в Бяла, девет в Две могили, шест в Ценово, пет във Ветово, четири в Иваново, три в Борово. Без заразени са единствено населените места от община Сливо поле.

Същевременно вчера са оздравели 145 души. Трима мъже и три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 2202, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 28 604, а преболедувалите 24 178. Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната.

Най-малко регистрирани заразени има в Разград – 76. На болнично лечение в областта се намират 219 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободните легла са 169, от които 13 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 119 164 имунизации, като повторна доза са получили 55 560 души. Бустерна доза са си поставили общо 16 900 русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    пепе
    и все пак ваксините,помагат, убедих се ...Какво толкова ще стане ако се ваксинират хората, при всички случаи, последствията от ваксината ще са по слаби от тези при боледуване, особено ако предстои да се боледува от корона на всеки 4 месеца
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари