Само 20% от влаковете във Великобритания се движат

0
Повече от 45 000 ЖП служители в сектора провеждат нова 24-часова стачка.
Повече от 45 000 ЖП служители в сектора провеждат нова 24-часова стачка. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 45 000 ЖП служители в сектора провеждат нова 24-часова стачка.

Във Великобритания футболни запалянковци и любители на музиката са сред най-засегнатите днес от поредната стачка на железопътните работници. Днес се играе пълен кръг от английското първенство във всички дивизии и има много големи концерти на открито, предаде БНР

Повече от 45 000 ЖП служители в сектора провеждат нова 24-часова стачка. Движат се само 20% от влаковете в страната. В четвъртък и петък подобни стачки парализираха транспорта на редица места и най-вече в столицата Лондон. Трудовият спор е за заплащането, пенсиите и условията за работа.

Министърът на транспорта Грант Шапс призова председателя на профсъюза RMT Мик Линч да позволи работниците да бъдат запознати с офертата на транспортните власти, която, според него, е великодушна и ще бъде приета от тях.

Линч обаче твърди, че предложеното увеличение на заплатите не отговаря на растящата инфлация.

Днес много британци, които обикновено посещават футболни срещи или концерти като пътуват с влакове, се наложи да потърсят алтернативни начини.

Това ги накара да използват предимно автомобилите си, което пък породи проблеми за трафика на много места. Туристите и летовниците също бяха предупредени да съобразят плановете си за пътуване със стачките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари