Салах избягал с черно BMW към Германия

0
Вчера брат му помоли в ефира на белгийската национална телевизия той да се предаде, защото предпочита да го види по-скоро в затвора, отколкото в гроба
Вчера брат му помоли в ефира на белгийската национална телевизия той да се предаде, защото предпочита да го види по-скоро в затвора, отколкото в гроба

Соченият за осми терорист и най-издирван мъж в Европа – 26-годишният белгиец Салах Абдеслам, е бил забелязан от полицията в Белгия, но е избягал.

Това е станало по време на мегаантитерористичната операция на територията на Белгия. Брюксел и днес остава под най-високото ниво на тревога – затворени са училищата и метрото, а европейските институции ще работят на специален режим, пише ФОРУМНЮЗ.

Полицията го е видяла в град Лиеж – едно от местата, където се проведе спецакцията, като общо задържаните на територията на страната бяха арестувани 16 души.

Изплъзнал се

Преди обаче полицаите да го хванат, той е избягал с черен автомобил марка BMW в посока към Германия. Това съобщиха няколко белгийски медии. Според репортажите Абдеслам се е насочил към територията на ФРГ по шосето Е40, успявайки да избегне полицейския контролно-пропускателен пункт.

Информацията не получава потвърждение от официалните власти, които разкриха единствено, че Абдеслам не е сред задържаните в хода на антитерористичната операция, проведена в белгийската столица късно в неделя вечерта.

Вчера брат му помоли в ефира на белгийската национална телевизия той да се предаде, защото предпочита да го види по-скоро в затвора, отколкото в гроба.

Източник: ФОРУМНЮЗ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари