Сайтове за залози - кои са популярните видове залагания

0
Българските сайтове за залози позволяват на залагащите да правят предвиждания на различни пазари с различни стратегии
Българските сайтове за залози позволяват на залагащите да правят предвиждания на различни пазари с различни стратегии

Разнообразието от възможности, което се предлага от българските сайтове за залози позволява на залагащите да правят предвиждания на различни пазари с различни стратегии. В този материал ще разгледаме различните видове залози, които можете да направите. Заедно с техните предимства и недостатъци, разбира се и примери, където е необходимо.

Единични залози

Единичният залог представлява предвиждане само на една селекция и обикновено на един пазар. Изключение правят комбинираните маркети като “Над 2.5 и победител” например. Това е най-простият и най-известен вид залог, който ни позволява да прогнозираме едно единствено събитие.

  • Предимството на този тип залози е, че те не зависят по никакъв начин от резултатите на други събития и други пазари в срещата. В известна степен това води до по-малки рискове, но е условно, в зависимост от конкретната прогноза.

  • Като недостатък можем да отличим, че при една единствена селекция, потенциалът за печалба е ограничен чисто теоретично. Защото няма как да предвидим едновременно вероятно събитие, което да има висока ставка.

Права колонка

Една от първите алтернативи на недостатъците на единичните залози, към която хората се обръщат, са именно правите колонки. При тях поставяме залог на няколко пазара за едно или множество събития. Това позволява комбинирането на селекции в един фиш, чиито коефициенти се умножават помежду си. Разбира се, за да е успешен фишът, трябва всяка една от срещите да е с успешен край.

  • Предимството тук е, че можем да комбинираме няколко по-вероятни събития с нисък коефициент, но при успех да получим по-голям множител.

  • Недостатъкът разбира се е, че с увеличаването на броя на селекциите намалява шанса за успех, защото дори най-вероятните събития в спортните залози могат да не се реализират.

Множествени залози със системи за комбиниране

Множествените със системи за комбиниране са разширение на правата колонка, което позволява на залагащите да поставят залог на група селекции с възможност за печалба при непълна успеваемост. Това е инструмент, който предоставя гъвкавост. Вместо да изисква всички селекции да бъдат успешни, системата позволява създаването на комбиниран залог, включващ различни комбинации от печеливши и възможност за губещи селекции.

  • Предимството на множествените системи е, че дори и при загуба на някоя от прогнозите все още може да се генерира печалба.

  • Недостатъкът е, че поставянето на по-голям брой селекции и комбинации може да увеличи сложността и да намали потенциалната печалба.

Трябва да имате предвид, че всяка възможна комбинация е отделна колонка. Нека разгледаме един пример. Имаме три мача:

  • Локомотив - Севиля - предвиждаме, че Локомотив ще спечели при 2 коефициент

  • Милан - Сампдория - предвиждаме, че Милан ще спечели при 3 коефициент

  • Леверкузен - Ред Бул Залцбург - предвиждаме, че Леверкузен ще спечели при 2 коефициент

От тях могат да бъдат сглобени три двойни комбинации:

  • Победа за Локомотив + победа за Милан = 6.00

  • Победа на Локомотив + победа на Леверкузен = 4.00

  • Победа на Милан + победа на Леверкузен = 6.00

Това е един залог, но с 3 колонки. Тоест, ако заложим 3 лева, ще имаме по 1 лев на всяка комбинация.

Да предположим, че първата комбинация печели: Локомотив побеждава Севиля, а Милан побеждава Сампдория. Сумата на плащането в този случай е: 1 x 6,00 = 6 лева. Останалите комбинации са загубени, така че 2 лева от залога остават при букмейкъра. По този начин сте рискували 3 лева и сте получили 6 лева, т.е. нетната ви печалба е 6 лева.

Сега нека изчислим размера на печалбата, ако всички залози бяха изиграни. Печалбата ще бъде: (1 x 6,00) + (1 x 4,00) + (1 x 6,00) = 16 лева. При залог от 3 лева, печелите нетно 13 лева.

Bet Builder залози

При тях в една селекция се комбинират множество пазари. Сравнително нова функция, предоставена от някои букмейкъри. Това дава възможност на потребителите да персонализират своите залози, като комбинират различни залози като голове, корнери, картони или голмайстори в рамките на едно събитие. Може да се приеме като права колонка на множество залози в едно събитие, която е възможно да се комбинира с други такива. Заради това приема недостатъците на множествените залози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари