Съдят шофьор, причинил катастрофа с един пострадал в Русе

0
Той не осигурил достатъчно разстояние на пътя, в резултат на което предизвикал челен удар
Той не осигурил достатъчно разстояние на пътя, в резултат на което предизвикал челен удар

Районна прокуратура  – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с един пострадал.

Обвинението срещу Т. Т. е за това, че на 13 януари 2017 г. в град Русе, при управление на лек автомобил „Ауди”, нарушил правилата за движение по пътищата – като шофьор на лек автомобил, при разминаване с насрещно движещ се лек автомобил „Форд“, управляван от Т. Р., не осигурил достатъчно странично разстояние, в резултат на което и в условията на независимо съпричиняване, по непредпазливост причинил на Т. Р. средна телесна повреда.

На 13.01.2017 г., малко преди 16, 30 часа, обвиняемият управлявал лек автомобил по улица "Изгрев" в гр. Русе, със скорост около 46, 4 км/ч. По същото време лек автомобил „Форд“, управляван от Т. Р. се движил в обратна посока със скорост около 33,1 км/ч. Улицата била покрита с отъпкан сняг, без обособени видимо пътни ленти за движение в двете посоки. Двата автомобила се движили около средата на почистената част от пътя, като водачите им, въпреки, че имали техническа възможност да осигурят достатъчно странично разстояние между своето и разминаваното пътно превозно средство, не предприели действия в тази насока и не осигурили нужното разстояние за разминаване.

Обвиняемият единствено започнал да намалява скоростта на управлявания от него автомобил, но въпреки това, поради неосигуреното достатъчно странично разстояние, възникнал челен, кос удар между двата автомобила. В резултат на произшествието Т.Р. получил травматични увреждания, а на двете МПС-та били причинени материални щети.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари