Съдят шофьор, блъснал и убил пешеходец на булевард "Тутракан"

0
Обвиняемият управлявал лек автомобил по булевард “Тутракан“ в посока към град Мартен
Обвиняемият управлявал лек автомобил по булевард “Тутракан“ в посока към град Мартен Снимка: Dunavmost

Обвиняемият управлявал лек автомобил по булевард “Тутракан“ в посока към град Мартен

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, който при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец.

Обвинението срещу Ю.Х. е за това, че на 02.12.2020 г. в град Русе, при управление на лек автомобил „Тойота“ нарушил правилата за движение по пътищата, като не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял при възникнала опасност за движението - пресичащия пътното платно пешеходец, допуснал пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост причинил смъртта 43-годишния Ц.С.

Обвиняемият управлявал лек автомобил по булевард “Тутракан“ в посока към град Мартен. По същото време в близост до пътя вдясно спрямо посоката на движение на обвиняемия имало пешеходец, който взел от кафеавтомат две чаши с кафе и тръгнал да пресича пътното платно към паркиран товарен автомобил. Въпреки наличието на пресичащ пешеходец по пътното платно обвиняемият не намалил скоростта на движение и продължил да управлява автомобила, като в резултат на това блъснал пешеходеца. Пострадалият мъж бил откаран в МСО на УМБАЛ “Канев“-Русе, но вследствие на получените множество травми, несъвместими с живота, настъпила смъртта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари