Задържаха англичанка за убийството на собственото й бебе във Велинград

0
Жената е омъжена за българин
Жената е омъжена за българин Снимка: Gradiven.com

Задържаха англичанка във Велинград за убийството на собственото й бебе

По искане на Районна прокуратура - Велинград съдът задържа Л.Л., на 39 г., британска гражданка, привлечена като обвиняема за това, че на 8 ноември 2020 г., в гр. Велинград, обл. Пазарджик, е причинила по непредпазливост смъртта на малолетното си дете – момче на 7 месеца – престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 ноември 2020 г., в РУ - Велинград е бил подаден сигнал от Спешна помощ в гр. Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - британската гражданка Л.Л. и бащата, български гражданин. Лекарите установили, че детето е било мъртво. Първоначално за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани двамата родители.

След проведени процесуално-следствени действия е установено, че на 8 ноември 2020 г., през нощта, майката била в дома си в гр. Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него.

Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището. Според събраните доказателства по този начин обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето. Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието. По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза.

Определението на Районен съд - Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари