Съдят шофьор, блъснал автобус край Симовата мелница

1
Мъжът управлявал автомобил с 2,68 на хиляда алкохол в кръвта
Мъжът управлявал автомобил с 2,68 на хиляда алкохол в кръвта

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, управлявал автомобил с 2,68 на хиляда алкохол в кръвта и на кръстовище блъснал автобус.

Обвинението срещу А. И. е за това, че на 05.10.2018 г. в град Русе управлявал лек автомобил „Нисан“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2, 68 на хиляда, установена по надлежния ред. Престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 04.10.2018 г. вечерта и на 05.10.2018г. през нощта обвиняемият употребил значително количество алкохол. Около 07.30 часа на 05.10.2018г., подкарал лекия си автомобил и го управлявал по улиците на града, като в района на кръстовището между булевардите „Цар Освободител“ и „Христо Ботев", изгубил контрол върху автомобила и се ударил в спрелия пред него на светофарната уредба автобус „Мерцедес“.

По обвинение на Районна прокуратура – Русе, 134 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления за първите шест месеца на годината. 77 от тях са за шофиране след употреба на алкохол. При 49 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари