Съдят рецидивист в Русе

0
Осъжданият многократно Д.И. окрал свой колега в автоморга
Осъжданият многократно Д.И. окрал свой колега в автоморга Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, за извършена поредна кражба.

Обвинението срещу Д.И. е за това, че на 20.06.2018 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи –мобилен телефон „Samsung Galaxy J3“, гумен кейс и слюда за телефон, всичко на обща стойност 98 лева, от владението на М. К., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, вр. чл.194 от НК.

Пострадалият М. К. работел от дълго време като общ работник в автоморга, като ползвал личния си мобилен телефон и като служебен – на него клиенти изпращали снимки на търсени от тях авточасти. На 20.06.2018 г. на работа в автоморгата били и други общи работници, сред които и обвиняемият.

Около 09:30 часа М.К. влязъл в хале, в атоморгата, включил мобилния си телефон към зарядно устройство и го оставил, за да се зарежда. Известно време след това обвиняемият влязъл в халето, видял мобилния телефон, огледал се и след като установил, че няма други хора, решил да го открадне. Изключил телефона, скрил го в дрехите си и излязъл от халето, като веднага отишъл до автомобила си и оставил телефона в автомобила си, след което се върнал обратно в автоморгата.

Около 10:31 часа М.К. отишъл обрано в халето, за да провери телефона си и видял, че липсва. Вечерта обвиняемият се прибрал в дома си и показал мобилния телефон, на жената, с която живеел на семейни начала, като поставил в телефона негова СИМ-карта. Обвиняемият е осъждан многократно.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари