Съдия от ВСС поиска оставката на Лозан Панов заради скандала с видеоклипа

0
Шефът на ВКС е е абдикирал от задълженията си и е достойно да си подаде оставката, заяви съдия Севдалин Мавров
Шефът на ВКС е е абдикирал от задълженията си и е достойно да си подаде оставката, заяви съдия Севдалин Мавров Снимка: БГНЕС

Председателят на ВКС Лозан Панов отдавна е абдикирал от задълженията си и е достойно да си подаде оставката, подкани съдия Севдалин Мавров, член на ВСС, по време на дискусията за скандалния видеоклип.

Той е заснет на 16 февруари в Съдебната палата, управлявана досега от шефа на ВКС. Съдия Мавров посочи, че Панов отдавна е делегирал правомощияга си на своите заместници и главния секретар, които дори не можели да се срещнат с него.

"Искам да разбера защо г-н Панов е абдикирал от задълженията си. Ако някой има достойнство след този скандал... Ако бях аз, бих си подал оставката", отсече Мавров, предава Дарик.

Вече близо 4 часа членовете на ВСС обсъждат последиците за съдебната власт, както и фактологията около клипа за дрога, оръжия и плеймейтки, заснет срещу наем от 800 лв. във фоайето на Съдебната палата. Съдия Дишева оправда Лозан Панов, който отговаря за стопанисването на палатата, с довода, че той не е длъжен да гледа съдържанието, защото ВСС не е упълномощавал за това ВКС, когато е предоставял сградата за стопанисване на този съд. "Не сме предвидили изискване за преглеждане на съдържанието на създаденото произведение. Преврат ли се прави по време на извънредното положение? Линч се прави, какво точно точно се случва?", защити тя шефа на ВКС. Дишева се възмути, че част от членовете на ВСС искат да отнемат правомощия на ВКС.

По нейно предложение бе гласувано, но отхвърлено желание за анализ на стопанисването на Съдебната палата от ВКС за идния четвъртък, когато ще се обсъжда предложението Лозан Панов повече да не бъде стопанин на сградата, а тя да се прехвърли за стопанисване на председателя на Апелативния съд-София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук