Садисти запалиха бездомно куче в Бургас

0

Психари запалиха живо куче в Бургас за извратено забавление, пише в. "Монитор".

Те си спретнали уличен купон близо до корабостроителния завод, когато в полезрението им попаднал четириногият Любчо.

Животното било безпризорно, но добри хора от близките офиси го хранели. Извергите подпалили със запалка козината на кучето и изпаднали в дива еуфория, когато то започнало да се пече живо.

Работници от близките предприятия станали свидетели на жестоката картина. Те позвънили в местната фондация “Приятели на животните”. Разказали, че горящото куче се скрило под паркиран лек автомобил, извадили го, защото имало риск да пламне и колата.

На следващия ден жестоко обгореното животно било приютено от други работници, които и преди се грижели за него. Те го завели на ветеринар и му купили лекарства. От миналата седмица Любчо е настанен във фондация “Приятели на животните”.

Животът му виси на косъм. Кучето е получило тежки изгаряния по цялото тяло и кръвоизливи в очите. Едното му ухо буквално се е разпаднало, изпитва болки, когато се движи и когато се храни.

“В момента го лекуваме с антибиотици и обработваме раните с мазила. Даваме му и болкоуспокоителни лекарства. Стискаме палци да оздравее”, казаха от фондацията.

Доброволците не са подали сигнал в полицията, защото не успели да открият свидетели на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари