Съдебната реформа ще е приключила, като спрат да ме питат познавам ли съдията

0
Сега правим поредната реформа на реформите – пак с благословия от Брюксел
Сега правим поредната реформа на реформите – пак с благословия от Брюксел

Бившият конституционен съдия Димитър Гочев казваше, светла му памет: „За мен реформата ще е приключила, като спрат да ме питат познавам ли съдията“

Правосъдната министърка Йорданова явно бърза със съдебната реформа. Много добре. Само че тази реформа не е от вчера. Не е и от датата на раждане на премиера. Тя започна още през 1991 г. с приемането на демократичната конституция. Сега правим поредната реформа на реформите – пак с благословия от Брюксел.

Бившият конституционен съдия Димитър Гочев казваше, светла му памет: „За мен реформата ще е приключила, като спрат да ме питат познавам ли съдията.“

За мен пък би приключила, като видя някой магистрат, изолиран и презрян от колегите си, да подава оставка. Чух за такъв случай в Евросъда – замирисало там около един съдия и той си тръгнал сам, защото колегите му спрели да го поздравяват. Разбрахте ли? Напуснал, защото не го поздравявали, а не защото го уредили с кабинет на другия етаж. Нещо такова би трябвало да стане у нас със спецсъдиите и с кого още – сами знаете. Но то не става. Затова се боя, че усилията на министърката ще идат нахалост.

Анна Заркова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари