Ожесточени сблъсъци в парламента заради съдебната реформа

0
От ГЕРБ-СДС смятат, че промените щели да доведат до хаос
От ГЕРБ-СДС смятат, че промените щели да доведат до хаос Видео: NOVA

Днес в парламента се водят дебати около реформата в правосъдието, която предвижда закриването на спецсъдилищата и Спецпрокуратурата. Идеята на управляващите среща отпора на ГЕРБ, ДПС и на самата прокуратура

 Те смятат, че промените ще доведат до хаос в системата, информира NOVA

„Тези органи се превърнаха в политически репресивен апарат”, каза Борислав Гуцанов от БСП.

„Този съд се създаде, за да се заобиколят някои съдилища. Той беше порочно заченат”, обясни Андрей Михайлов от ИТН.

„5 години по-късно питам: къде са разследванията, къде са обвиненията, къде са осъдителните присъди? Спецсъдът се превърна в алтернативен наказателен съд, абсолютно неефективен”, заяви Петър Кьосев от ПП.

 „Това не е съдебна реформа. Ако бяхте такива борци за справедливост, щяхте да предложите нещо ново”, обясни Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС.

Спецсъдът и Спецпрокуратурата да ги премахваме, колкото може по-бързо, защото те обслужват предишната власт – вашата”, категоричен бе Стоян Таслаков от „Възраждане”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ???
    И кое му е било ожесточеното, за пет пари работа не са свършили днес, и тез' в НС, и онез' в Спец-прокуратурта. Само днес 2 милиона народна парА за нищо ! Даже и зрелища няма...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари