Съдебен изпълнител пуска на търг 12 000 бутилки руска водка

0
Макар и не много известна у нас, водката "Руская Ескадра" е около 200 лева
Макар и не много известна у нас, водката "Руская Ескадра" е около 200 лева

Близо 12 000 бутилки с руска водка са пуснати на търг от столичен частен съдебен изпълнител, научихме от "Монитор".

Първоначалната цена за ценния алкохол е 110 730 лв, като всеки който иска да участва в наддаването за бутилките ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 10% от тях като задатък.

Самият търг пък ще се проведе в една от тръжните зали на Софийския районен съд на 20-и октомври. Тогава ще бъдат отворени и наддавателните предложения  на кандидат-купувачите. Ако някой пък е готов да плати повече от най-високата оферта, ще може да направи на място и устно предложение.

Самите бутилки с руска водка в момента се съхраняват в данъчен склад в столицата. Алкохолът е иззет заради дълг на вносителя към собствениците на данъчни склад. Търговецът дълго не плащал наема за съхранението на акцизните стоки и така навъртял дълг от близо 40 бона. Към тях в цената на алкохола са добавени и дължимия за водките акциз и ДДС които трябва да бъдат платени на държавата.

След като са били иззети, бутилките с водка са проверени от вещо лице, което е изготвило и оценката им. Самите шишета са от почти не позната у нас руска марка, която обаче доста ценна, обясниха експертите. Според запознати с казуса, търговецът внесъл твърде голямо количество от водката, която все още не е популярна у нас и не успял да я пласира и така натрупал дълга към склада.

Иззетите бутилки са 9 вида, като единичната цена на най-скъпия вид е близо 200 лв. на дребно. В някои от шишета пък има сребърни монети или други ценни амулети, които допълнително ги оскъпяват.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари