Съдът в Русе вече е с нормалното си работно време

0
Противоепидемичните мерки остават
Противоепидемичните мерки остават Снимка: Dunavmost

Окръжен съд-Русе възстановява работното време от 9 ч. до 17 ч. без прекъсване

Това гласи заповедта на изпълняващия функциите председател на институцията. Достъпът на граждани в Съдебната палата ще се осъществява при спазване на дистанция между лицата, съобразно действащите към съответния период противоепидемични мерки и указания на здравните органи.

В службите, деловодствата и помещенията, определени за работа с граждани и адвокати следва да се избягва струпване на повече от двама души на едно място, а посетителите да изчакват реда си за справка извън работното помещение отново при спазване на дистанция. В съдебните зали се допускат журналисти по решение на съдебния състав.

Всички лица, влизащи в съдебната сграда, задължително да носят маски и да дезинфекцират ръцете си. Не се допускат хора с повишена /над 37 градуса/ телесна температура и външно проявена симптоматика на заболяването.

Задължително е връчването на призовки, съобщения и съдебни книжа по делата да се извършва от съдебните деловодители и секретари по телефон или по електронен път до официалното обявяване на отпадане на риска от зараза.

Окръжен съд – Русе призовава справки по делата да се извършват преимуществено по телефон, електронна поща или чрез интернет страницата на съда посредством регламентирания отдалечен достъп до деловодната програма на съда и Единен портал за електронно правосъдие /ЕПЕП/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари