Съдът отмени заповед за уволнение на русенски полицай

3
Мярката е заменена с "порицание"
Мярката е заменена с "порицание"

Административен съд  - Русе отмени заповед за уволнението на полицай.

Административен съд - Русе отмени по жалба на Н.Е.В. Заповед № 8121К-8699/21.08.2020г., с която му е наложено дисциплинарно наказание „Уволнение” и е прекратено служебното му правоотношение в МВР.

Решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

На 20.12.2019 след употреба на алкохол / 0.89 промила/, полицаят се качил зад волана на автомобила на брат си и предизвикал катастрофа на улица "Пристанищна". Колата на Н.Е.В. навлязла в насрещното движение и ударила челно таксиметров автомобил, вследствие на което таксиджията бил с лека телесна повреда, а таксито - със значителни щети.

Следва издаване на заповед за уволнение на полицая, издадена от министъра на вътрешните работи. Н.Е.В.обаче подава жалба, че заповедта е издадена неправомерно.

В резултат съдът намира, че в настоящия случай оспорената заповед е издадена в противоречие с материалния закон поради неправилното квалифициране на извършеното дисциплинарно нарушение. Нарушението не било „тежко“ по смисъла на чл.203 от ЗМВР, за което се предвижда наказание „уволнение“, а такова по чл.200, ал.1, т.12 от ЗМВР, за което се налага наказание „порицание“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари