Съдът отказа да разгледа жалбата на мъж, оспорил глоба за неправилно паркиране

0
Нарушителят първо е платил 80% от наложената глоба, след това е решил да обжалва с мотива, че се е наложило да разтоварва багаж
Нарушителят първо е платил 80% от наложената глоба, след това е решил да обжалва с мотива, че се е наложило да разтоварва багаж Снимка: Dunavmost

Нарушителят първо е платил 80% от наложената глоба, след това е решил да обжалва с мотива, че се е наложило да разтоварва багаж

Съдебният акт на Районен съдРусе, с който е прекратено производството по жалба на П. П. срещу наказателно постановление за неправилно паркиране, е потвърден от Административния съд и вече е в законна сила.

Служители на „Пътна полиция“ съставили акт за административно нарушение срещу 40-годишния мъж за това, че на 20.11.2022г. около 22:21 ч. бил паркирал „Фиат Пунто“ на ул. „Тулча“ в гр. Русе пред бл. „Добруджа“, с което затруднил достъпа до блока. С издаденото два месеца по-късно наказателно постановление, на П. П. било наложено наказание глоба в размер на 100 лв. Още в деня, в който му бил връчен този документ, жалбоподателят се възползвал от законовата възможност и заплатил 80% от тази сума. Въпреки това, решил да обжалва с мотива, че се е наложило да разтоварва багаж, съобщиха от съда в Русе.

Веднага след образуване на делото в Районен съдРусе, съдията докладчик го е прекратил и е оставил жалбата без разглеждане като процесуално недопустима, съгласно чл.79б от Закона за административните нарушения и наказания. Според тази законова разпоредба, в случай, че нарушителят не желае да обжалва наказателното постановление в частта относно наложената глоба, може да заплати в 14-дневен срок от връчване на наказателното постановление 80 на сто от нейния размер и в този случай наказателното постановление влиза в сила от датата на плащането. Жалбата до съда П. П. е подал, след като вече е бил заплатил глобата, поради което наказателното постановление вече е влязло в законна сила и не е подлежало на обжалване.

Тричленната касационна инстанция е споделила напълно мотивите на Районен съдРусе и е потвърдила определението като правилно и законосъобразно, поради което същото вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Песимист
    Сигурно много багаж е имало в този ФИАТ Пунто,та е трябвало да спре там,за да пречи на осталите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари