Съдът отхвърли иск за 10 000 лева срещу РЗИ на русенец, изтърпял карантина

0
Мъжът е оспорвал законността на лишаването му от свобода
Мъжът е оспорвал законността на лишаването му от свобода

Мъжът е оспорвал законността на лишаването му от свобода

Административен съд – Русе отхвърли предявения от С.С.П. от гр. Русе, иск с правно основание чл. 1, ал. 1 от ЗОДОВ срещу Столична регионална здравна инспекция, гр.София, представлявана от директора д-р Данчо Пенчев, за присъждане на сумата от 10 000.00 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществените вреди в периода 20.04.2020 г. – 04.05.2020 г. (невъзможност за напускане на жилището, ограничение в свободата на придвижване в пространството, притеснения нервно напрежение, невъзможност за осигуряване на съществуването), в следствие на незаконосъобразно лишаване от свобода, причинени от Предписание за поставяне под карантина от 20.04.2020 г., издадено от главен инспектор в отдел ЕКЗБ, сектор ПЕК, дирекция НЗБ към СРЗИ.

Съдът отхвърли иска на С.С.П. от гр. Русе за обявяване на нищожността на Предписание за поставяне под карантина от 20.04.2020 г., издадено от главен инспектор в отдел ЕКЗБ, сектор ПЕК, дирекция НЗБ към СРЗИ.

Съдът остави без разглеждане на основание чл. 159 т. 5 АПК, исковата молба в частта, с която се оспорва като незаконосъобразно Предписание за поставяне под карантина от 20.04.2020 г., издадено от главен инспектор в отдел ЕКЗБ, сектор ПЕК, дирекция НЗБ към СРЗИ, по съображения за неспазване на установената форма, съществено нарушение на процесуалните правила, противоречие с материалния закон и несъответствие с целта на закона и прекрати производството в тази му част.

Решението може да се обжалва с касационна жалба пред Върховния административен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари