Съдът освободи свекъра на Евгения Владимирова срещу 5000 лева гаранция

0
Присъдата на Пламен Владимиров е по обвинение, че е помогнал на сина си в престъплението, натоварил е тялото на жертвата в автомобила си, а след това го е изхвърлил
Присъдата на Пламен Владимиров е по обвинение, че е помогнал на сина си в престъплението, натоварил е тялото на жертвата в автомобила си, а след това го е изхвърлил Снимка: БТА / архив

Присъдата на Пламен Владимиров е по обвинение, че е помогнал на сина си в престъплението, натоварил е тялото на жертвата в автомобила си, а след това го е изхвърлил

Софийският апелативен съд (САС) е освободил от затвора Пламен Владимиров - свекърът на убитата Евгения Владимирова, срещу гаранция от 5000 лева, съобщи "Дневник".

Решението на съдебния състав е от 8 ноември и е окончателно.

На 20 октомври състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Вера Чочкова осъди на доживотен затвор съпругът на Евгения Владимирова - Орлин и баща му Пламен Владимиров. Двамата бяха признати за виновни за убийството на жената, която е удушена в апартамент в столичния кв. "Лагера" на 13 октомври 2021 г., а тялото ѝ бе открито в куфар месец по-късно в хвостохранилище край Перник.

В кратките си разяснения след присъдата съдебният състав обобщи, че независимо че Пламен Владимиров не е физически извършител, а само помагач, носи равностойна отговорност, защото като родител, притежаващ житейска мъдрост, е можел да предотврати случилото се.

Присъдата на Пламен Владимиров е по обвинение, че е помогнал на сина си в престъплението, натоварил е тялото на жертвата в автомобила си, а след това го е изхвърлил. През по-голямата част от делото на първа инстанция Пламен Владимиров бе на свобода срещу парична гаранция, но след като прочете тежката присъда СГС промени мярката му за неотклонение и му наложи постоянен арест. Той бе арестуван в съдебната зала и отведен в Централния софийски затвор. Бившият служител в ДАНС е обжалвал решението и съдът е уважил молбата му.

33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване на 13 октомври 2021 г., когато е била убита, а тялото ѝ - изхвърлено във водоем край Перник. Съпругът ѝ Орлин Владимиров също участва в издирването. Според обвинителния акт жената е душена с ръце, а след това главата ѝ била увита със стреч фолио. Държавното обвинение твърди, че убийството е извършено от съпруга ѝ в дома им в столичния кв. "Лагера".

Тялото бе намерено месец по-късно - през ноември, когато разследващите задържаха съпруга на жертвата и баща му. Прокуратурата повдигна обвинение за убийството ѝ на Орлин Владимиров и на баща му Пламен Владимиров, който според доказателствата на прокуратурата е помогнал като натоварил тялото ѝ в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

По делото бяха изслушани десетки свидетели - роднини, близки и приятели на семейството, които разказаха подробно за отношенията в семейството. Бяха изслушани заключенията на серия от експертизи. На заседание на 19 септември беше отказано искането на защитата на Орлин Владимиров за ексхумация на трупа на Евгения Владимирова. Съдебно-психиатричната и психологическа експертиза, назначена по делото, установи, че той не страда и не е страдал от психоза или друго психиатрично заболяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари