Съмнения за намеса на Държавна сигурност за освобождаването на Пламен Владимиров

0
Свекърът на Евгения е бил служител на ДС, разкри Георги Георгиев
Свекърът на Евгения е бил служител на ДС, разкри Георги Георгиев Видео: NOVA

Свекърът на Евгения е бил служител на ДС, разкри Георги Георгиев

Освободиха от ареста бащата на убиеца на Евгения Владимирова и съучастник на сина си - Пламен Владимиров. Той е освободен срещу парична гаранция от 5000 лв., въпреки че на първа инстанция е осъден на доживотен затвор, заедно със сина си. Взето е предвид здравословното му състояние и това, че оказвал съдействие и нямало опасност да се укрие. Решението предизвика мигновени протести.

Майката и бащата на Евгения са съсипани, след толкова тежка съдебна битка - такъв шок, след такава присъда на първа инстанция изведнъж бащата – убиец да бъде освободен под парична гаранция от 5000 лева, каза в ефира на NOVA Георги Георгиев, приятел на Евгения.

Ивайло Найденов, адвокатът са семейството, каза че здравословното състояние на Пламен Владимиров е коментирано и преди и че е било такова и тогава, когато е следил снаха си, и когато е помагал на сина си в извършване на престъплението. „Вината на Пламен Владимиров е по-голяма дори от вината на Орлин Владимиров”, заяви той.

Георгиев сподели, че не е имало някакви знаци в поведението на Орлин преди да извърши престъплението. Детето на Евгения е травмирано, брата на Евгения се грижи за него, сподели той. Георгиев изрази опасения, че доживотната присъда може да се намали на 20 години, а на 10-ата година да бъде пуснат затворника. Той каза, че би било кошмар за детето, ако бащата тогава иска да получи родителските права.

Адвокат Найденов каза, че мерките за процесуална принуда трябва да бъдат в открито съдебно заседание. Той припомни данните за извършеното престъпление. Найденов каза, че съдебните лекари приемат, че задушаването може да се получи в следствие на това, че Евгения е била увита в тиксо и това да е причината за смъртта. Той изрази надежда, че и втората инстанция ще бъде убедена за съучастието на Пламен Владимиров в убийството.

Георгиев запита защо заседанието е било закрито. "Остават съмненията, че има нещо нередно или силно влияние на Държавна сигурност, тъй като бащата - убиец е бил служител там. Дали не спасяват все още остатъците от ДС в сегашната власт", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Drift
    Как все едно и също! Когато ги заловят и усетят,че положението е много сериозно,здравословното състояние на престъпниците веднага се влошава,ама много се влошава!!!! АРТИСТИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари