Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в Щръклево

5
Светлин Ангелов разказа за случилото се
Светлин Ангелов разказа за случилото се Видео: Русе Медиа

Светлин Ангелов твърдял, че е блудствал с жената два пъти по нейно желание​

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Светлин Ангелов, който е обвиняем за блудство и убийство на 82-годишната Благовеста Габровска от село Щръклево. Съдия Явор Влахов уважи искането на Окръжна прокуратура-Русе, представено от наблюдаващия прокурор Диана Неева, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, информира Русе Медиа.

За двете престъпления, за които е обвиняем младежът, законът предвижда наказания лишаване от свобода. За убийството най-малкият срок е 10 години затвор. Това, заедно с факта, че Светлин Ангелов е живял в чужбина, няма собственост в селото и трайна обвързаност, обосновават възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие. Още повече, че става дума за безпричинно насилие, употребена сила при блудствените действия и безразличие към резултата, причинен на възрастна жена с множество съпътстващи заболявания.

Служебният защитник Пламен Пантелеев поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, като обясни, че Светлин Ангелов е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му. По думите му обвиняемият е съдействал на разследването, като освен неговите самопризнания няма други доказателства. Самият младеж също поиска домашен арест.

Преди това той каза пред журналистите, че е отишъл в къщата на съседката си, за да я попита дали ѝ трябва нещо от магазина. Тя му каза да влезе в стаята ѝ и после го изплашила с един бастун. Светлин каза още, че съжалява, че е било грешка и съзнава какво го чака.

Служебният му защитник шокира всички с твърденията на обвиняемия, че преди това на два пъти бил извършвал блудствени действия с жертвата по нейно желание. Обясненията на защитата са, че смъртта е настъпила, след като жената е паднала, счупила е ребро, което е притиснало хранопровода ѝ, и тя се е задушила от върнатото стомашно съдържание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Невинен
    Гледах интервюто Това момче не можеше две думи да каже ЖУРНАЛИСТКАТА МУ ПОДСКАЗВАШЕ От къде толкова изказани думи ?Много е мътна водата Агнеца на заколене
  • 4
    4
    служебен адвокат
    Най ми е чудно "адвоката" кой му доведе ? Ясно е че примата няма как да го посочи. Като го гледам колко е зле адвоката му, това е дърт глупак, който виждам за пръв път и прокурватурата го вика фиктивно, да извади някой лев, защото държавата ще му плати всяко едно излизане от дома, за да узакони заколението на клиента му, което му готви прокурватурата. Виновен или не, шокиращо е каква пародия на съд е системата ни специално в Русе. В този частен град, Русе, завзет от престъпни ложи и зависимости такова нещо, като съдебна система не съществува. Всяко гръмко дело, което ни показват е пародия на съд. Съдебен спор с оная раковата по-бива.
  • -6
    3
    адвокат на дявола
    този човек , най-вероятно не е убил никого,но се е оказал подходящ, подходящ защото е затворник в ума си. този човек е българин , най-вероятно лош колкото остатъка от този народ .
  • 17
    2
    Бясна съм...
    Постоянният арест можел да увреди психиката му?! Колко повече да я увреди на тоя изрод. Да лежи в затвора и да блудстват с него. Мърша долна.
  • 13
    1
    Разбирач
    Точно с такива примати се напълни цяла Европа от Сирия и къде ли не,нашите примати ни правят добро и ходят на хубавия запад,там да си стоят! Жалко, че летните месеци държавата гъмжи от тези човекоподобни,които идват в гадната България да си харчат в чести случаи крадените пари от чужбина,започва се едно обясняване видиш ли колко добре биле,а ние горките как живеем тук?! Ще си мечтаем Хитлер да се върне,но нъцки,Путлер работа не ни върши в случая!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари