Задържаните баба и дядо от Щръклево за отглеждане на марихуана остават в ареста

0
Жената е на 60 години, а мъжът на 61 години, като двамата заедно направили наркооранжерията
Жената е на 60 години, а мъжът на 61 години, като двамата заедно направили наркооранжерията Снимка: ОДМВР Русе, архив

Потвърдено е задържането на обвиняемите за наркооранжерията в село Щръклево

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на С. М. и Б. Г., са потвърдени от Апелативния съд и вече са в законна сила. Лицата са били привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 29.09.2020 г. в с. Щръклево без разрешение са произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – около 150 кг марихуана.

Двамата са обжалвали мярката за неотклонение с мотив, че са неосъждани и нямало опасност да се укрият. Според въззивния съд, вземайки мярка задържане под стража, Окръжен съд – Русе е постановил законосъобразни и обосновани съдебни актове. И втората инстанция е приела, че единствено най-тежката мярка за неотклонение се явява достатъчна процесуална гаранция обвиняемите да не извършат други престъпления или да се укрият. Обстоятелството, че имат постоянен адрес, според въззивните магистрати, не може да доведе до отпадане на тази опасност, тъй като адресната регистрация не създава такава гаранция.

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на С. М. и Б. Г., вече са окончателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари