Мъж обжалва глоба, наложена му заради стрелба по две кучета

0
Обвиняемият ги прострелял с ловна пушка, като едното е починало, а другото е с тежки увреждания
Обвиняемият ги прострелял с ловна пушка, като едното е починало, а другото е с тежки увреждания

Мъж обжалва наложена глоба от Районен съд - Русе.

П. С. не е съгласен с решението на съда, според което е глобен с 1000 лева заради проявена жестокост към две кучета в село Просена. Обвиняемият ги прострелял с ловна пушка, като едното е починало, а другото е с тежки увреждания.

Делото ще се гледа другата седмица.

Делото е образувано по жалба от обвиняемия П. С. срещу решение на Районен съд – Русе, с което е признат за виновен в това, че на 22.01.2019г. в село Просена, област Русе, като проявил жестокост към гръбначни животни – 1 бр. безстопанствено мъжко куче, без ясно определима порода /кръстоска/ и 1бр. безстопанствено женско куче, без ясно определима порода /кръстоска/, причинил противозаконно смърт на първото и тежки увреждания на второто, резултат от четири броя входни наранявания, счупване на гребена на дясната лопатка, осмо и девето ребра в ляво и бодлестия израстък на пети гръден прешлен, като ги прострелял с гладкостенна ловна пушка с една цев, и деянието е извършено със средства, опасни за живота на хора и животни, поради което и на основание чл.78а, ал.1, във вр. с чл.325б, ал.2, т.2, вр. с ал.1 от НК е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 1000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук