Съдът на ООН нареди на Израел да спре военните действия срещу Рафа

2
Решението е в отговор на спешна молба, подадена от Южна Африка
Решението е в отговор на спешна молба, подадена от Южна Африка Снимка: ЕPA / архив

Решението е в отговор на спешна молба, подадена от Южна Африка

Висшият съд на ООН нареди на Израел "незабавно" да спре военните си действия срещу южния град Рафа в Газа, като заяви, че хуманитарната ситуация в палестинската територия е "катастрофална", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Решението, прочетено на глас от съдията Науаф Салам в Международния съд (МС) в Хага, е в отговор на спешна молба, подадена от Южна Африка.

Южна Африка обоснова молбата си до МС с аргумента, че предишните мерки на съда във връзка с войната в Газа са били неадекватни.

Макар че решенията на съда са обвързващи, той не разполага със средства за налагане на принудителното им изпълнение. Съдът обаче може да призове Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Балканеца
    Сарче, номер 3, по принцип "мизерните и мръсни араби", както ги наричаш, и ервеите (истинските, стари евреи), са все семити, тоест едни и същи хора, тръгнали по различен религиозен път. Имай го предвид следващия път, като използваш епитети. Също така имай предвид, че ти си истинска еврейка, колкото аз съм юпитарианец. С цялото ми уважение към евреите и към нашата еврейска общност, просто такива са фактите. Не вземам страна в конфликта, причини могат да се намерят и в едните, и в другите.
  • 4
    4
    абе сара, ти и мони
    Я пак от кого сте купили земята?!?Колко анексирани територии имате от 49-та насам?!? Защо Газа се води окупирана територия и като такава окупираните нямат ли право да се борят срещу окупатора?!? Ти даже историята на народа си не познаваш, а ми дрънчиш за богопомазани и богоизбрани?!? Я речи на кой бог се кланяте и що разпънахте Христос на кръста?!? Я кажи кои от Шестстотин и тринадесетте заповеди в Левит нарушавате ежедневно?!? Или хайде, по-лесен въпрос кои от Десетте заповеди, написани в Изход 20:1-17 и Второзаконие 5:6-21 нарушавате богопомазаните ми те и богуугодни. Взех да съжалявам, че дедите ни са ви спасили от газовите камери, явно евреи и благодарност е аксиморон!
  • -3
    3
    Sara
    Да, евреите са богопомазани, богоизбрани са,а земята са си я купили,от мизерните мюсюлмани, мизерни и мрьсни араби,така,че, палестинската държава няма,и няма да има,тя е срината,и още по зле,ще е заличена,и там ще заселят евреи!Ясно!!!
  • 2
    2
    ариелчо, ариелчо,
    Ами нали ООН ви създадоха като държава като разделиха Палестина, че да има място за вас?!? Създадоха ви с площ 14 000 кв- км, сега сте над 22 000, какво раждате си земя или я завладявате?!? Не сте изпълнили над 40 резолюции на ООН и СС на ООН щото реднеците ви пазят! Мамка ви еврейска, вие за богопомазани ли се мислите?!? Палестина е призната за суверена държава от 147 страни, сега към тях се добавят още 3, как мислиш, ще ви траят ли още много да правите каквото си искате?!?
  • -5
    1
    Ariel
    Да,бе,те ще нареждат, ООН,кои са те?Хага,и те,араби сьдии,ще нареждат,не са познали!!!Арабите,започнаха този конфликт,и сега ще си платят много жестоко за нападението, срещу евреи,не се рита,тъпия,стои на колене пред умния,ще плащат сега....да не реват...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари