Съд отмени наказанието на гранична полицайка, пускала турски гражданин без проверка

0
Не е ясно дали това е станало случайно, или е имало умисъл в действията ѝ
Не е ясно дали това е станало случайно, или е имало умисъл в действията ѝ Снимка: Административен съд - Кюстендил

Не е ясно дали това е станало случайно, или е имало умисъл в действията ѝ

Административният съд - Кюстендил отмени дисциплинарно наказание “Порицание” на гранична полицайка, която е допуснала на два пъти преминаване на турски гражданин през ГКПП - Гюешево, без да го провери. Решението е окончателно.

Старшият полицай, младши инспектор, към РД "Гранична полиция" - Кюстендил Р. К. не е извършила визуален оглед на отделните редове седалки в македонски автобус, в резултат на което не е установила, че в МПС-то се намира турски гражданин. Тя е допуснала той да излезе неправомерно от България, без да му бъде извършена гранична проверка. Същото нарушение е допуснато и втори път, със същия турски гражданин, който за втори път излязъл през ГКПП - Гюешево, без да бъде проверен.

Това станало през януари 2023 г. Не е ясно дали това е станало случайно, или има умисъл, турчинът е пътувал с различни автобуси. На полицайката е наложено наказание "Порицание" за една година, което тя обжалвала. Съдебният състав счита, че заповедта е издадена без достатъчно фактологическо основание и я отменя. Решението е окончателно

Регионалната дирекция "Гранична полиция" - Кюстендил ще трябва да плати и 410 лева съдебни разноски, пише в решението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Не е
    "Случайно", просто му е любовница! Хубава Яна днес сама се дава на Турски член! Боже, Пази България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари