Събрание на живущите в жилищен блок в Рим завърши с трима убити

0
Четирима души са ранени, а един от тях е в тежко състояние
Четирима души са ранени, а един от тях е в тежко състояние Снимка: БТА

57-годишният стрелец е задържан

Три жени бяха убити днес, когато по време на общо събрание на живущите в жилищен блок в Рим мъж извадил пистолет и открил огън по присъстващите, съобщиха италиански медии, цитирани от БТА.

Първоначалните съобщения сочат, че 57-годишният стрелец е задържан след стрелбата, станала в заведение в квартал Фидене, където се провеждало събранието. "Той влезе в помещението, затвори вратата, изкрещя "ще ви избия" и започна да стреля", разказа очевидец за агенция АНСА.

Четирима души са ранени, а един от тях е в тежко състояние.

Стрелецът е местен човек, който имал много спорове с етажната собственост в сградата, каза друг свидетел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Отг. на 7
    Освен конфликт , налице е и нарушение на закона. Без платежен документ - фактура , касов бон , няма никакво основание да бъдат събирани каквито и да средства , защото не е ясно колко са платени , тъй като не са осчетоводени.Отделно не може да се търси гаранция от изпълнителя. Съответно собствениците не само че не "спестяват "20% , а биват натоварени със почти 100% спрямо цената на фирмата. И едни пари потъват в нечий джоб.
  • 4
    8
    !@#$
    Само да ви кажа какво казва ЗУЕС по въпроса. Няма ли разлепен протокол от общо събрание на блока на видни места /за което се прави още един протокол, че е поставен на видно място, подписан от най малко трима съкооператори/, то решението е невалидно и пада в съда моментално. Идеята е, че не си присъствал на събранието, но ти е отнета възможността да го обжалваш в законноустановения срок. Не ми се занимава, но мога да съборя решенията на общите събрания 5 години назад във времето. Случайно научавам, че домоуправителката си е вдигнала заплатата на 150 лева. Ами не ми е кеф предвид това което върши. Сега се замислям, пенсионер съм, що пък да не се позанимавам. И адвоката ми ще изкара някой лев, и ще имам занимание.
  • 3
    7
    До 5, има ги всякакви.
    В случай, че домоуправителя се е договорил с изпълнителя на ремонта да му се заплати "на ръка" без ДДС, тогава няма как да се представят "легален документ и фактура за разходите". Обикновено живущите във входа, за да си спестят някой лев, са съгласни да НЕ платят с 20% ДДС повече за услугата по ремонта. Това донякъде е въпрос на техен избор. Вярно е, че има такива домоуправители, които по самоинициатива, без проведено общо събрание, без съгласието на останалите собственици е решил да наеме някого за определен ремонт на общите части във входа и тогава се създават конфликти между него и другите.
  • 5
    6
    Спокоен
    И аз съм бил на ръба да стигна до първобитна, варварска саморазправа. Във всеки блок има по някое друго дразнещо зрънце, обичайно възрастово видиотени баби. Позатопли ли се, сядат на пейката пред блока и почват да се взират с какви покупки се прибираш, да шушукат "Този от къде има пари да си купува бира всяка вечер". Дразнещо е. Е, залях пейката с отработено масло и клюкарника приключи. При домоуправителите е малко по времеотнемащо. Аз нашата домоуправителка си я осъдих за далаверите и с наемите на общите части.
  • 8
    5
    И в Русе
    домоуправители и то не от платените вършат безобразия. Сключват сделки за ремонти за хиляди на завишени цени без съгласието на собствениците , след което си позволяват да изнудват и заплашват възрастни хора, без да могат да представят легален документ и фактура за разходите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари