Съби Събев: През 2025 ще започнем въздушния контрол с новите Ф-16

0
Той смята, че е реалистично страната ни да бъде регионален ремонтен център на бойните машини „Страйкър”
Той смята, че е реалистично страната ни да бъде регионален ремонтен център на бойните машини „Страйкър” Видео: NOVA

Той смята, че е реалистично страната ни да бъде регионален ремонтен център на бойните машини „Страйкър”

Тезата на БСП, че военният министър Тодор Тагарев може да въвлече България във война, е фалшива”. Това заяви първият национален военен представител в Алианса ген. Съби Събев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Думите му са по повод искането на оставката на министъра от страна на БСП и множеството критики към него, дори и след връщането му от посещение в САЩ, където се запозна с изграждането на платените от България изтребители Ф-16.

На тези, които развиват тезите за приземяване на българската военна авиация, ще кажа, че много по-рано трябваше да се закупят американските изтребители. Българското небе няма да остане без охрана. Мисля, че към средата на 2025 г. ще може да започнем въздушния контрол с новите самолети Ф-16”, каза Съби Събев.

Хипотетично, страната ни може да поиска разполагането на 1-2 батареи противокорабни ракетни средства в района на Бургас или на Варна, обясни бившият генерал. „Може би трябва да поискаме 1-2 батареи „Патриот”, за да усилим нашата противовъздушна отбрана в източното направление. Във Варна и в Бургас имаме по-стари комплекси ПВО, каза ген. Събев.

Той смята, че е реалистично страната ни да бъде регионален ремонтен център на бойните машини „Страйкър”. „Говореше се за Велико Търново, но не мога да кажа точно”, заяви ген. Съби Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    До 10
    Умно говориш,няма кой да чуе.Уши запушени с махорка и самагон.И със джендър иделогия.
  • 3
    11
    Ако
    Стане ,дано да не става,България ще остане сама както в периода 1341/1396 г. Съдбата на Украйна отдавна беше повече от ясна.Липсваха само празноглавци инте се появиха и си събориха държавата.
  • 4
    10
    до 7
    Педал, посочи ми една страна, която НАТО е опазила. НАТО е търговска организация и няма за цел да пази когото и да е, има за цел да продава боклуци на боклуци като теб, мамичката ти загубена!
  • 3
    9
    Ей танка на гъза на ванка
    Отивай в нато веднага.Ставай войник и на рубежом на Украiна.Така правят Европейците.От какво да ни пази нато? От кое и как ще ни опази локум такъв.Ешек натовски.Нато че нато.Кюрлами.
  • 3
    8
    До Ванка с танка
    Радвам се пе си Европеец,а не българин.Пълна срам.Бабите ти и дядовците кал с волове са газили за крина хляб за да те има днес лайно изтървано и вечер са се отбивали в Хоремага да пият по една стограмка.Той бил европеец,от коя да умреш.Абе изджендърихте се всички.Ще се редиш и още билям хоро ще играеш за хляб и консерва.Идва това време и за теб европеецо се високоцивилизован Добре че не сме били европейци.Нямаше да ома Вазов,Aлеко,Ботев,П.Берон,Любен Каравелов,Захари Стоянов.....Цар Симеон
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари