С възстановка беше отбелязана годишнината на Съдебната палата в Русе

1

С възстановка на паметните събития от 27.10.1940 година бе отбелязана кръглата годишнина от откриването на сградата на Съдебната плата

Деца от Общински младежки дом влязоха в ролите на русенци и гости на града от преди 80 години. Облечени в характерните за епохата дрехи, те пресъздадоха церемонията по откриването на сградата, която се е предавала на живо по националното радио. Сред официалните гости са били тогавашният министър на правосъдието Васил Митаков, главният съдебен инспектор Пенев, отслужен е бил водосвет от Н.В.пр. митрополит Михаил. Добруджанският хор беше пресъздаден от Детско-младежкия хор „Свети Георги Победоносец“.

„Горд съм, че благодарение на Вас и екипа Ви русенци ще имат честта да се докоснат до атмосферата, царяла в града ни при раждането на този храм на българското правосъдие. На тази паметна за всички ни годишнина Ви желая да продължавате с достойнство и професионализъм да издигате авторитета на съдебната институция“. С тези думи кметът на Община Русе Пенчо Милков поздрави и.д. председател на Окръжния съд Анета Георгиева.

Обявени бяха и печелившите фотографии от детския фотоконкурс на тема „Съдебната палата на гр. Русе през четирите сезона“.

Събитието се проведе при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари