Русе ще отбележи 149 години от гибелта на Апостола

0
Церемонията по полагане на венци и цветя ще се състои на 19 февруари от 11 часа пред паметника на героя
Церемонията по полагане на венци и цветя ще се състои на 19 февруари от 11 часа пред паметника на героя Снимка: БТА, архив

Община Русе и Областна администрация-Русе организират съвместно церемония по полагане на венци и цветя по случай 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Тя ще се състои на 19 февруари от 11 часа пред паметника на героя, който бе издигнат през септември 2020 година от инициативен комитет. В събитието ще се включат още Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев и възпитаници на Общинския детски център за култура и изкуство.

Желаещите да положат венец могат да го заявят писмено на следния имейл [email protected]

Припомняме, че паметникът на Васил Левски бе изграден в Парка на възрожденците след 20-годишно очакване от русенци. Проектът за него е дело на русенския скулптор Даниел Кънчев. В дарителската кампания се включиха много фирми и граждани, а Община Русе пое проектирането и подкрепи изграждането му със 40 хил. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенец
    Дали ще имаме удоволствието, всяко русенско училище да изяви желание, да положи венец на паметника, на Апостола?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари