С билки и песни ще празнуват Еньовден в Силистра

1
Ще бъдат разположени щандове с ароматни и лековити билки, ще се демонстрират стари занаяти, ще се представят интересни обичаи
Ще бъдат разположени щандове с ароматни и лековити билки, ще се демонстрират стари занаяти, ще се представят интересни обичаи

Силистренската община, Регионален исторически музей, Регионална библиотека "Партений Павлович" и народни читалища от община Силистра организират утре празник "С билки и песни на Еньовден", съобщиха от общината.

Проявата ще започне със събиране на билки от 6:00 часа. Началото на програмата е от 17:30 часа в Дунавския парк. Там ще бъдат разположени щандове с ароматни и лековити билки, ще се демонстрират стари занаяти, ще се представят интересни обичаи.

За пръв път в празника ще се включат и ученици-членове на учебна компания "Аромат на здраве" и полагащи грижи за "билкова аптека под небето" от Професионална земеделска гимназия "Добруджа" - Силистра. Учебната компания, която се грижи за билковата аптека, е създадена по Програмата "Учебна компания" на Фондация "Джуниър Ачийвмънт", с която училището работи от 2 години.

Регионална библиотека "Партений Павлович" - Силистра също ще се включи в празника с материали от фондовете на библиотеката, свързани с билките, билколечението и традициите на Еньовден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари