С балон стартира туристическото изложение в Русе

0

С голям балон с кош, летящ над централния площад „Свобода” пред Съдебната палата в Русе, стартира вчера ХII туристическо изложение „Уикенд туризъм” в Русе.

131 изложители, занатчии и демонстрации са се разпънали на 69 щанда в и пред Доходното здание, както и на площада в центъра на дунавския град, информира 24 часа.

Програмата предвижда дискусия с представители на Министерството на туризма, презентации на хотели и дестинации в цяла България, както и на туристическите продукти на различни общини и градове.

Фестивалът в Русе вече се утвърди като единственото в България изложение за туризъм и развлечения през почивните дни, като краткосрочна, но интензивна дестинация с привлекателни предложения за семеен туризъм. Фестивалната програма включва дейности във връзка с организиране на изложбени пространства и сцени на открито, презентиране на продукти на художествени занаяти и изкуства, представяне на туристически анимации, демонстрации и туристически атракции в градска среда. С цел разширяване обхвата на изложението и фестивала е организирано представяне на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня в партньорство с местни винопроизводители.

Организирани са кулинарни демонстрации за презентиране на туристически продукти, свързани с традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня. В рамките на изложението ще бъде представен и филм, посветен на Русе Заедно с изложението ще се проведе и IХ фестивал на туристическите анимации. Той включва различни атракции като шах с големи фигури на открито, стена за вертикално катерене и

Втори ретропарад на стари автомобили по улиците на дунавския град.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари