РЗОК Русе е заплатила над половин милион лева за закупуване и ремонт на помощни средства

0
Точната сума възлиза на 638 931,89 лева, а парите са разпределени между подадените над 2000 заявления за помощ
Точната сума възлиза на 638 931,89 лева, а парите са разпределени между подадените над 2000 заявления за помощ

Точната сума възлиза на 638 931,89 лева, а парите са разпределени между подадените над 2000 заявления за помощ

За второто полугодие на миналата година Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Русе е заплатила над половин милион лева за закупуване и ремонт на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и директора на РЗОК Мариела Личева. Точната сума възлиза на 638 931,89 лева. В националния списък, който регламентира за какво точно могат да бъдат харчени парите, влизат над 7000 средства. Сред тях са различни видове протези, ортопедични обувки, слухови апарати, очни протези, гръдни епитези, перуки, патерици, бастуни, проходилки, инвалидни колички, комбинирани столове за тоалет и баня, както и много други специализирани помощни средства и принадлежности. Според Станев това е ключова дейност и тя трябва да бъде развивана, така че да обхване максимален брой нуждаещи се. Той благодари на директора на касата Мариела Личева и екипа ѝ за ежедневния професионализъм, който влагат в дейността си и за индивидуалния им подход към всеки проблем.

Парите са били използвани за закупуване на помощни средства или за техния ремонт. Общият брой на подадените заявления е бил 2024, като от тях на комисия в РЗОК са разгледани 1611 заявления за отпускане на средства за закупуване и 277 за ремонт. 64 заявления не са одобрени, като основната причина за постановените откази са неспазени експлоатационни срокове. Към Националната здравноосигурителна каса са пренасочени 72 заявления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари