РЗИ – Русе спря внос на китайска козметика

0
Вносът на стоките не е разрешен, поради липса на доказателства за безопасност на продуктите
Вносът на стоките не е разрешен, поради липса на доказателства за безопасност на продуктите Снимка: Akcent.bg

През отминалата седмица от инспекторите на Регионалната здравна инспекция – Русе са извършени 82 проверки в обектите с обществено предназначение на територията на град Русе и община Ветово: магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, магазини за промишлени стоки, детски и учебни заведения, фризьорски и козметични салони, спортни обекти, обществени перални, хотели, ЗОХ, обекти за търговия с ОХВС и ПОО.

Издадени са три предписания, от които едно за извършване на ремонтни дейности в обект с обществено предназначение, едно на В и К оператор във връзка с допуснато отклонение от стандартите за вода за питейно-битови цели и едно за предоставяне на документи, доказващи безопасността на мастила за татуиране. Извършена е насочена проверка по писмо на РЗИ – Хасково, относно намерени на пазар мастила за татуиране, които не отговарят на нормативните изисквания. Изготвен е и е изпратен писмен отговор.

Съставен е един акт за административно нарушение за не спазен срок за изпълнение на издадено предписание.

По постъпило уведомление от Митница Русе е извършена проверка на козметични продукти, по искане за внос на стоки от Китай на пазара на Европейския съюз. Вносът на стоките не е разрешен, поради липса на доказателства за безопасност на продуктите и липса на нотификации в портала на козметичните продукти.

Извършена е проверка по постъпила жалба от Комисията за закрила на потребителите, във връзка с оплакване на потребителка за получен здравословен проблем при закупуване на мебели. Жалбата е препратена за проверка по компетентност на РЗИ Ямбол. Изготвен е и е изпратен отговор на заинтересуваните лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари