РЗИ – Русе: Епидемичният процес е в подем

0
Все още не са достигнати епидемичните стойности, които за Русе са около 240 на 10 000, казаха още от РЗИ
Все още не са достигнати епидемичните стойности, които за Русе са около 240 на 10 000, казаха още от РЗИ

Все още не са достигнати епидемичните стойности, които за Русе са около 240 на 10 000, казаха още от РЗИ

През първата седмица на 2023 година епидемичният процес е в подем на територията на град Русе. Броят на наблюдаваните лица за грип и остри респираторни заболявания е 10% от населението на областния град, като лицата са разпределени в 5 възрастови групи. Това съобщиха от РЗИРусе за Агенция Фокус.

"Към момента все още не са достигнати епидемичните стойности, които за Русе са около 240 на 10 000. Във връзка с достигнатите високи нива на заболяемост Дирекция "Надзор на заразните болести" при РЗИ - Русе създаде организация за събиране на носогърлени смивове, взети от пациенти с грипоподобни оплаквания, чиито лични лекари са включени в сентинелната система.

Събраните проби (7 броя) на 09.01.2023 година бяха изпратени в Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни заболявания на Националния център по заразни и паразитни болести. Очакват се техните резултати", допълниха от РЗИРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари