РЗИ: Област Русе е далеч от обявяването на грипна епидемия

0
54 случая са лабораторно доказани, съобщи д-р Искра Генева
54 случая са лабораторно доказани, съобщи д-р Искра Генева Видео: Кис 13

143 на 10 000 достигна заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Русенско.

Въпреки наблюдавания ръст, областта е далеч от обявяване на грипна епидемия.

Над 13 500 души са обхванати в сентинелната система на Регионалната здравна инспекция в Русе, като 10 лични лекари всеки ден подават данни за пациенти с грип и респираторни заболявания, информира телевизия КИС 13.

Грипът, който се наблюдава през тази година е тип "А", щам "Камбоджа", като симптомите са подобни на COVID-19, но обикновено не водят до усложнения и не са толкова продължителни.

Междувременно започва и национална кампания за популяризиране на ползите от ваксинацията срещу COVID-19. Със завършена ваксинация са малко над 29% от българските граждани, а едва около 10% са с поставена бустерна доза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари