РЗИ-Благоeвград: Няма засечени фалшиви сертификати на границата с Гърция

1
Според здравните експерти, ако има злоупотреба срещу пари, тя е практически недоказуема
Според здравните експерти, ако има злоупотреба срещу пари, тя е практически недоказуема Снимка: Bulgaria ON AIR

Към момента няма официално подадена информация от гръцките държавни служби към българските власти за масово издаване на фалшиви сертификати за ваксини на гръцки граждани в Сандански, както твърдят медии в южната ни съседка.

По информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград на граничния пункт „Кулата-Промахон“ здравните експерти, които сканират баркодовете на сертификатите, до този момент не са имали случай на фалшив документ, отхвърлен от системата за проверка, предава БНР.

Според тях, ако има злоупотреба срещу пари, тя е практически недоказуема, тъй като медиците удостоверяват, че е направена ваксина и никой не може да докаже, че всъщност не е поставена.

На въпрос на "Хоризонт" дали в МВР има подадена официално информация за масово издавани фалшиви сертификати на гръцки граждани в Сандански, от пресцентъра ни отговориха, че не могат да дадат информация дали Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ работи по подобен сигнал.

Междувременно гръцката прокуратура е прекратила разследването по тази тема поради липса на достатъчно доказателства, съобщават националните медии в южната ни съседка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари