Рязко застудяване и сняг през новата седмица

3
Възможно е да вали сняг в по-ниските планински райони, както и в североизточните части от страната
Възможно е да вали сняг в по-ниските планински райони, както и в североизточните части от страната

Възможно е да вали сняг в по-ниските планински райони, както и в Североизточна България

Рязко застудяване в средата на новата седмица и вероятност за снеговалежи не само в планините, но и в по-ниските части от страната. Преди това обаче предстои временно повишение на максималните температури.

Дневните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат от 8°- 9° в Североизточна България до около 15° в югозападните райони, където ще има най-много слънчеви часове. Следобед ще вали главно в централните части от страната. Вятърът ще е слаб до умерен, от север-северозапад, по Южното Черноморие – от изток.

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат, но на много места в равнините и низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между 0° и 5°, в София – колкото и тази сутрин, около 1°, а максималните ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, в интервала от 12° до 17°, в София - около 14°. През деня ще ще бъде по-често слънчево, с повече облаци над планинските и източните райони, където на отделни места, с по-голяма вероятност в следобедните часове, ще превали.

И по Черноморието денят на места ще започне с мъгли, които обаче бързо ще се разсеят до слънчево време. В следобедните часове ще има по-значителни увеличения на облачността и в отделни райони ще превали.

Облачно ще е в планините, преди обяд по върховете – и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а температурите слабо ще се повишат. През втората половина на деня на места ще има слаби валежи, като границата между сняг и дъжд ще бъде на надморска височина от около 1800 метра.

В неделя ще има много райони с валежи, на повече места в Западна България. В понеделник ще бъде слънчево, но във вторник и сряда отново ще бъде с валежи, като с очакваното понижение на температурите е възможно сняг да превали и в по-ниските планински райони, както и в североизточните части от страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари