Рязък спад на украински ТИР-ове на Дунав мост

1
След забраната за внос на редица стоки от Украйна драстично намаля броят на влизащите през Дунав мост украински камиони
След забраната за внос на редица стоки от Украйна драстично намаля броят на влизащите през Дунав мост украински камиони Снимка: Dunavmost / архив

След забраната за внос на редица стоки от Украйна драстично намаля броят на влизащите през Дунав мост украински камиони

Броят на украинските камиони, които влизат през Дунав мост, намаля драстично от понеделник. Оттогава е в сила забраната за внос на редица украински стоки, сред които са и зърнените култури. Стоките, превозвани от Украйна, могат да преминават само транзитно през България. В първите 24 часа от действието на забраната нямаше нарушители, които да са опитали да влязат в страната със зърнен товар, който по документи да е описан като друг тип стока например, пише в-к „БРЯГ“.

Мярката на правителството е в защита на родните производители, чиято продукция залежава в складове. Решението на служебния кабинет е за забрана от 24 април до края на юни. Възможно е, обаче, тази забрана да отпадне. Брюксел вече предложи на нашата страна и на другите, които наложиха такива забрани, да се откажат, срещу общоевропейско решение за спиране на вноса и нов пакет от мерки за подпомагане. Вчера обаче министрите от петте държави и Европейската комисия не успяха да постигнат компромис за общи мерки.

Междувременно продължават сериозните проверки по границите ни на всички камиони, които внасят стоки от Украйна. Следят се и пристигащи по Дунав украински стоки, които се разтоварват на русенското пристанище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    7
    Санчо
    А кога наглите им шофьори ще започнат да си плащат тол таксите и застраховките? Карат като изоглавени и за тях ограничения и правилници няма. Разбиват ни пътищата, а плащаме ние.
  • 23
    6
    До 5:
    Е нали това е идеята – на нас да ни е зле, за да им е на тях добре!
  • 22
    5
    плюс-минус
    Защо ЕС се държи като жандарм спрямо нас? Държи ни на къса верижка. Въобще в последните години ръководството на ЕС се промени много. Към по-лошо.
  • 31
    4
    А-ха,
    Може би защото украинските цистерни са паркирани пред входа на петролната база в Бяла и чакат да заредят руско гориво, с което да заредят съветските си танкове и камиони!
  • 5
    3
    Bonkerz
    Вчера звънях на една украинска проститутка, но тя като ми видя бубата и ме отсвири. Каза, че мязала на гъба шийтаке. Аз толкова да ги пазя тук а те да ми се подиграват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари