Руското посолство в София: Ситуацията около Навални е вътрешен въпрос

0
Руското посолство коментира привикването на руски дипломати в МВнР по случая с Алексей Навални
Руското посолство коментира привикването на руски дипломати в МВнР по случая с Алексей Навални Снимка: Россотрудничество

Руското посолство коментира привикването на руски дипломати в МВнР по случая с Алексей Навални

Посолството на Руската федерация в София публикува коментар след като МВнР призова руските дипломати да дадат обяснения за обстоятелствата около смъртта на руския опозиционер. С публикация във Фейсбук от посолството подчертават, че се изчакват резултатите от изследването, както и че това "изключително вътрешен въпрос".

Ето какво се казва в позицията:

На 23 февруари т.г временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България.

По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А.Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.

От своя страна подчертахме, че ситуацията около А.Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    чичомиткобрат
    Продажността на лидерите на България да угодят на западните комунистически боклуци надхвърля всякакви граници. Толкова жалка България не е била никога - американски сателит, който става за посмешище пред целия свят. Правилните отговори са два: а) подкрепа на Русия, единствените истински приятели на България (по-правилния отговор) б) да си мълчим и да не се обаждаме
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари