Руското посолство: Църквата в София не е затворена по решение на посланик Митрофанова

1
Отправете въпросите за ситуацията към българската страна, приканват от Посолството
Отправете въпросите за ситуацията към българската страна, приканват от Посолството Снимка: Facebook

Отправете въпросите за ситуацията към българската страна, приканват от Посолството

Църквата "Свети Николай" в София не е затворена по решение на посланик Елеонора Митрофанова. Това се посочва в позиция на посолството на Русия в България, публикувана на официалната страница на дипломатическата мисия във Facebook.

"Във връзка с твърдения, разпространявани из българските медии, включително уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София е затворена "по решение на посланик Митрофанова" като "отмъщение" за експулсирането на духовници, бихме искали да обърнем внимание на следното.

На 21 септември т.г българската страна изгони всички служители на Подворието, изпратени от Руската православна църква, поради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от РПЦ.

Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, но бихме предложили въпросите за причините на създалата се ситуация да се отправят към българската страна", гласи публикацията в социална мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари