Руското посолство: Сложихме край на 30-годишните честни опити за равноправно взаимодействие със Запада

2
Основните външнополитически резултати на 2022 година отбеляза Посолството на Руската федерация в България
Основните външнополитически резултати на 2022 година отбеляза Посолството на Руската федерация в България Снимка: БГНЕС

Основните външнополитически резултати на 2022 година отбеляза Посолството на Руската федерация в България

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти.

Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с «колективния Запад».

Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на „Астанинския формат“. Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения.

Успешно се развиваха контакти с многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    LOL
    Ето, поредните рушлямски опорки падат: "Пълен обрат: Путин иска да ни продава газ и без да му плащаме в рубли" с официален подчертавам руски източник ТАСС https://tass.ru/ekonomika/16725645
  • 2
    16
    до 14 и 15
    Всички неща свързани с половата идентичност само русофил-фанатиците ги пишете, и по-точно само и единствено ти (твърде лесно си разпознаваем по коментарите). Разгледай сега списъка на всички коментари в този сайт и сам ще се увериш в думите ми :D В Русе сигурно има общо 2 травестита ама ти само за джендъри пишеш, все едно населението вече е обратно
  • 1
    15
    gbgkt
    За сведение на българофобите и русофобите: "Помощник-министър на здравеопазването на САЩ призова да се цензурират мнения за вредата от смяната на пола при деца"! Е, разбира се, че този помощник е джендер, ако го видите на снимка - изверг! Но пък сащниците обичате да обичате изверги!!
  • -2
    14
    l @ l
    Вижте ги тези изджендеризирани евроатлантически сащници как си угодничат, хвалещи всякакви извращения в сащ и са готови да си сменят пола, но да се нарекат гордо, че са западняци (джендери)!
  • 1
    13
    ЗАКРИВАЙ
    Украйна видите ли войни била дала на света хахаха. И кого е нападнала Украйна в цялата си история? За сравнение - няма съседна на Русия държава, която да не е била нападната и окупирана от ватенките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари