Руското посолство: Не сме рушили сградата на консулството в Русе

2
Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол, заявиха от дипломатическата мисия
Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол, заявиха от дипломатическата мисия Снимка: БНТ

Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол, заявиха от дипломатическата мисия

Руското посолство у нас коментира съобщения в медиите за щети по сградата в Русе, където се е помещаваше Генералното консулство на Русия, като посочи, че сградата е предадена на българските власти без забележки още през лятото на 2022 г, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Сградата, в която се намираше нашето генерално консулство в Русе, беше предадена на градската администрация през лятото на 2022 г. Съответните актове, подписани от двете страни, не съдържаха никакви забележки относно състоянието на помещенията. Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол. Съответните български служби отговарят за състоянието на сградата и въпросите за това трябва да се отправят към тях", се казва в позицията.

По-рано български медии, позовавайки се на "специална комисия, посетила сградата на 16 януари", съобщиха, че тя е претърпяла "огромни щети", включително премахнати кранове на мивките в сградата.

На 28 юни 2022 г. българското правителство реши да експулсира от страната 70 руски дипломати и представители на техническия персонал на дипломатическите агенции на Русия, включително генералните ѝ консули във Варна и Русе, след сигнал от националните служби за сигурност за възможен шпионаж от въпросните лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    32
    До 30
    А може и да са либийци. Свят голям.
  • 4
    31
    ВКР
    Някой врати и прозорци да не са поставени в една къща с РЗП 60 кв.м. на два етажа в едно селце близо до Русе? Там е Централата на ЕКО мозъкъ на Североизточна Булгария. Е "Second hand" и двата парцала, ама щом се обичат младите, то Гор-чи-во.
  • 7
    30
    daskal
    Не разбирате ли, че е абсурдно ГОДИНА И ПОЛОВИНА след като са напуснали сградата, да говорим за липсващи врати, каси, мивки и батерии?! Независимо дали са руснаци, американци или индийци.
  • 3
    29
    до 24
    И кой заключи сградата?!? Нали консулът я предаде на общината?!? Да ти напомня, че след това я ползваха за хранилище на неща от Симеоновата къща?!? И никой нищо не чу и не видя за година и половина?!? Е, това не мога да го повярвам!
  • 0
    28
    Грубо
    Баща ти не си свършил работата. По добрата половина от теб е изтекла по крачола му.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари