Руският патриарх пренебрегна патриарх Неофит в съболезнователно писмо

0
Писмото е адресирано не до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, а общо до членовете на Св. Синод
Писмото е адресирано не до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, а общо до членовете на Св. Синод Снимка: Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси

Писмото е адресирано не до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, а общо до членовете на Св. Синод

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на Сливенския митрополит Йоаникий.

Писмото обаче е адресирано не до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, а общо "до членовете на Св. Синод“, което е грубо нарушение на църковния протокол в такива случаи. Съболезнователните писма, заради съдържанието си, имат донякъде личен характер, затова се изпращат до личности, в случая – до предстоятеля на съответната църква, а не до институцията, припомня "Двери".

В писмото си Руският патриарх пише: „Скъпи братя! Със скръб научих новината за смъртта на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, когото имах честта да познавам лично. Изказвам ви искреното си съчувствие във връзка с тази загуба“. Несъмнено не става дума за протоколна грешка, а за съзнателно пренебрегване на Негово Светейшество патриарх Неофит като предстоятел на Българската православна църква.

БГНЕС припомня, че в Богоявленското си послание миналата седмица патриарх Неофит открито осъди агресията срещу Украйна. "Унищожителната война против братска Украйна, която беше последвана от не по-малко ужасяващия християнската ни съвест военен сблъсък в земите, осветени от богочовешкото присъствие на Спасителя, за пореден път припомниха на всички нас важността на армията за всеки народ и държава. Господ Бог и Светата Църква благославят само онази армия, която не проявява агресия, а единствената ѝ цел е да пази и отбранява своя народ и държава, в международно признатите ѝ териториални граници", се казваше още в Богоявленското послание българския патриарх Неофит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    фена на Путлерчо
    Изобщо не ми дреме за някакъв кагебейски полковник Гундяев, дето се е провъзгласил за "патриарх" на ТероруZZшлямската "църква", която реалне е ЕРЕС и е в схизма с Православната църква! Господ здраве да дава на нашия велик патриарх Неофит! АМИН!!!
  • -2
    3
    До даскала
    Няколко пъти ти го казаха, че си тъп та вдлъбнат, ама ти едно си знаеш, едно си баеш. Вражеското ни е,че участваме в санкции срещу Русия и че изпращаме на укронацистите оръжие (то колко изобщо става за нещо, това е съвсем друг въпрос). Сега схвана ли какво ни е вражеското, трол загубен ?
  • 2
    2
    daskal
    Първо, кое ни е вражеско? Че подкрепяме нападнатите, а не нападателите? И, второ, какво общо има политиката с църквата и вярата? Още повече когато става дума за съболезнования. Или за агента на КГБ, нагласен като руски патриарх, избиването на хора е по-важно?
  • 0
    1
    Ами да,
    Благодарение на нашите лайнари от СДСГЕРБДПСПъПъ и майка им ДъйБъ за Русия ВЕЧЕ сме вражеска държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари