Руският патриарх: Британската кралица беше символ на устойчивостта на историческите традиции за цяла Европа

1
Елизабет Втора винаги е била образец на дълбока интелектуалност и най-висока култура
Елизабет Втора винаги е била образец на дълбока интелектуалност и най-висока култура Снимка: БГНЕС

Елизабет Втора винаги е била образец на дълбока интелектуалност и най-висока култура

Московският патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, изрази съболезнованията си на новия британски крал Чарлз Трети по повод кончината на майка му, кралица Елизабет Втора, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Патриархът подчерта, че покойната кралица винаги е била за цяла Европа символ на стабилността, приемствеността и устойчивостта на историческите традиции, както и "образец на дълбока интелектуалност и на най-висока култура".

"Периодът на управлението на вашата покойна майка беше най-продължителният в историята на кралството. Това беше епоха на динамично развитие на държавната, икономическата, социалната и други сфери от живота на страната. За цялото това време Нейно величество оставаше символ на стабилност, приемственост и устойчивост на многовековните исторически традиции, не само за своето отечество, а и за целия европейски континент. Политически лидери и главите на световни държави се отнасяха към нея с огромно уважение. С голяма топлина си спомням посещението ѝ в Русия през 1994 г., което остави у мен най-добри впечатления", пише патриархът, близък съюзник на руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари