Руските войски посрещнаха генерал Тотлебен в Русчук

8
Селим паша предаде ключа на града на генерала по време на историческа възстановка
Селим паша предаде ключа на града на генерала по време на историческа възстановка Видео: Русе Медиа

Селим паша предаде ключа на града на генерала по време на историческа възстановка

Историческа възстановка, пресъздаваща посрещането на руските войски и генерал Тотлебен в Русчук, се състоя на площад „Света Троица“ в Русе.

Тя бе част от честванията на 146 години от Освобождението на града и припомни празничните събития, състояли се пред храм „Света Троица“ на 20 февруари 1878 г. В нея се включиха членове на клубове „Традиция“ от Русе, Разград и Шумен, носещи униформи и оръжие от епохата, информира Русе Медиа.

Генерал Тотлебен на кон, начело на руските войски, бе посрещнат от Селим паша, който му предаде ключа на Русчук. Двамата договориха мирното напускане на турския гарнизон и предаването на оръжията. Генерал Тотлебен се обърна с емоционално слово към гражданите, които го посрещнаха пред църквата, водени от епископ Климент Браницки (Васил Друмев). Руските войски бяха посрещнати с хляб и сол от русенските граждани, след което се изви и празнично хоро. В чест на Освобождението прозвуча и залп от оръжията на руските войски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Какаванин
    Посрещнали кеди кафасъ
  • -3
    15
    Нали ви казах че се
    броите на пръстите едната ръка,колкото и да се напъвате,аааа със зеления наркоман сте 11 не по вече, и на двете няма да станете,педали предатели ! Да живее България без предателите!
  • 2
    14
    Еййй
    Тия педали като Инджев където и да пишат само палци на долу получават,ма той Инджев явно е инкогнито та се неназова,добре че е нова телевизия където няма коментари
  • 0
    13
    До 11
    Лесно е да си безмозъчн рушлямски боклук! Давай палчета без да мислиш, ама те отзад ти влизат, предател антибългарски! Анадънму? ;)
  • 3
    12
    Тук двама
    Трима нямат друга работа освен да си показват педерастията по сайтовете но това са те дето подкрепят наркомана от украйна а не народа на Украйна който разбра че е предаден от собствения си президент!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари