146-ата годишнина от Освобождението на Русе ще бъде отбелязана с редица събития

1

Тържествата ще бъдат на 20 февруари

146-годишнината от Освобождението на Русе ще бъде тържествено отбелязана на 20 февруари (вторник). От 9 ч. в Катедрален храм „Света Троица“ Русенският митрополит Наум, Главиницкият епископ Макарий и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат благодарствен молебен в памет загиналите на паметната дата.

В 10:30 ч. на площада пред храма Национално дружество „Традиция“ организира възстановка на влизането на руските войски в Русе и посрещането на ген. Тотлебен.

От 11:30 ч. в Пантеона на възрожденците ще се проведе и тържествената церемония с участието на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Слова ще произнесат кметът Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите герои. Желаещите могат да се запишат предварително на имейл [email protected].

В церемонията ще се включат още Дарина Даскалова - дългогодишен победител в Конкурса за рецитал „За да я има България“, организиран от Общинския младежки дом, и Детско-девическият хор „Дунавски вълни“ при Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова.

Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Косьо Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенец
    "....възстановка на влизането на руските войски в Русе и посрещането на ген. Тотлебен." ----- Руските, а не нат0вските! Т0тлебен, а не Ст0лтенберг!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари