Руските състезатели няма да бъдат допуснати до Световното първенство по лека атлетика

1
Световното първенство по лека атлетика в Юдийн (САЩ) започва следващия петък и ще продължи до 24 юли
Световното първенство по лека атлетика в Юдийн (САЩ) започва следващия петък и ще продължи до 24 юли Снимка: Getty Images

Световното първенство по лека атлетика в Юдийн (САЩ) започва следващия петък и ще продължи до 24 юли

Официални лица от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) потвърдиха в петък, че руснаците няма да бъдат допуснати да участват на Световното първенство през юли заради войната в Украйна, предава БТА.

ИААФ забрани на руските състезатели да участват на големи международни събития още през февруари. Тогава президентът на Международната федерация Себастиан Коу каза, че безпрецедентният ход изглежда "единственият мирен начин да се осуетят настоящите намерения на Русия и да се възстанови мира".

В петък беше потвърдено, че нови 18 руски състезатели ще могат да участват в международни турнири, но под неутрален флаг. Разрешението обаче не важи за Световния шампионат по-късно този месец.

Тази санкция е заради допинг скандал в Русия от 2015 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    lkiui
    Заменят руските спортисти с транссексуални, джендери и всякаква измет на човечеството!
  • 2
    2
    liuy
    Пък сащническите атлети се боцкаха с предписан допинг от докторите, а после си сабаряха и рафтовете за всички години... Ех, пуста толерантност и сащническо лицемерие и арогантност! сащ е агресор!
  • 3
    1
    $$$$
    Безсилна злоба, ако е имало и малка надежда за добро съжителство със западните лицемери, вече няма никаква. А съвременният спорт отдавна е превърнат в една комерсиална кочина, вече се и политизира. Някои спортисти умряха внезапно млади, натъпкани с какви ли не субстанции, че и антидопингови комисии си измислиха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари