Руски граждани са посетили Васил Божков в ареста в Абу Даби

1
Бизнесменът се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста
Бизнесменът се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста

Руски граждани са посетили избягалия от България бизнесмен Васил Божков, който от две седмици се намира в ареста в Абу Даби, Обединени арабски емирства /ОАЕ/.

Оперативната информация сочи, че Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков, информира БГНЕС.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари